Zo ziet het traject eruit

We staan stil bij het deel van je zwangerschap, bevalling of het moederschap dat aandacht vraagt. Omdat het pijn doet, je angstig of onzeker maakt, ervoor zorgt dat je niet goed in je vel zit. Met EMDR en/of gesprekken help ik je daar verandering in te brengen.

Intake

Jij vertelt je verhaal en hoe je hiermee verder wilt. Op basis daarvan bekijken we of wat ik doe daarbij past en goed voelt voor jou. Blijkt meer of andere zorg beter, dan verwijs ik je door.

EMDR

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. De herinnering aan een ingrijpende gebeurtenis krijgt een andere betekenis, waardoor je eraan kunt terugdenken zonder de overweldigende emoties die er toen bij hoorden.

Inzichtgesprek

In één of twee gesprekken help ik je vanuit mijn achtergrond in de psychologie en met mijn verloskundige kennis in kaart te brengen wat er bij je speelt. Het kan heel verhelderend zijn om uitleg te krijgen over het bevallingsproces en hoe dit bij jou is verlopen. Als je begrijpt waarom het ging zoals het ging, kun je het verhaal ordenen en het beter verwerken. Is er een rode draad? Hoe is het nu nog van invloed? Welke gedachten hebben de hoofdrol gepakt? Er is niet één waarheid. Nieuwe inzichten kunnen je kracht en vertrouwen weer laten groeien.

Nagesprek

Tijdens EMDR en inzichtgesprekken is er echte aandacht voor jouw ervaring, daardoor komt er van alles in beweging aan gedachten en gevoelens. Dat laat je stromen en bezinken en als je wilt, hebben we daarna nog (telefonisch) contact om te bekijken wat er is veranderd.

Zo’n kort traject zet een proces in gang. Als wat je hebt meegemaakt geen heftige emoties meer oproept en de puzzelstukken in elkaar passen, kun je er zelf vaak heel goed mee verder.

“Ik vond het best heftig, zo in sneltreinvaart door alle emoties. Maar ik voelde me daarna heel rustig. Laatst heb ik de bevalfoto’s teruggekeken, wat ik al heel lang niet had gedaan. Het lukte me voor het eerst zonder te huilen.”

Aan de slag?

Je bent van harte welkom

Vertel me jouw verhaal en we bekijken samen wat je nodig hebt om je beter te voelen over je bevalling.

Contact