Wat is EMDR?

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) is een effectieve behandelmethode om nare ervaringen te verwerken. De herinnering aan een ingrijpende gebeurtenis krijgt een andere betekenis, waardoor je eraan kunt terugdenken zonder de emotionele lading van toen weer te voelen. Lees hier meer over EMDR: www.emdr.nl

Zo werkt EMDR

Met hulp van mijn vragen ga je in gedachten terug naar het moment dat traumatisch voor je was, of waarop je je overweldigd hebt gevoeld. Terwijl je dit doet, volg je met je ogen het lampje op de lichtbalk die ik gebruik. Door die oogbeweging geef je je brein de kans om de gebeurtenis opnieuw te verwerken. De herinnering blijft, maar roept geen angst of machteloosheid meer op.

Combinatie met een inzichtgesprek

Als de gebeurtenis die zo’n diepe impact op je had je niet langer in z’n greep houdt, verandert er heel veel. Je kunt op een andere manier, met een rustig gevoel, terugblikken. Misschien zie je ineens ook mooie puzzelstukjes. Of hoe je vanuit dit verhaal je (zelf)vertrouwen kunt laten groeien. Dit kan ook in combinatie met een extra inzichtgesprek.

EMDR tijdens de zwangerschap

Het komt vaak voor dat vrouwen zich pas realiseren hoeveel impact hun bevalling had of nog heeft, als ze opnieuw zwanger zijn. Je kunt dan prima EMDR doen. Door de behandeling kun je vermoeid en emotioneel zijn, maar dit is kortdurend en daardoor niet schadelijk voor de zwangerschap of de baby.

“Na de EMDR zei ik tegen mijn vriend dat het was alsof de muziek stopte na een driedaags muziekfestival en ik weer rust had. Ik slaap beter, ben geconcentreerder en alles voelt lichter. De gevoelens zijn niet meer overweldigend, ik heb er vertrouwen in dat ik er zelf mee verder kan en dat dat goed komt!”

Iets voor jou?

Je bent van harte welkom

Vertel me jouw verhaal en we bekijken samen wat je nodig hebt om je beter te voelen over je bevalling.

Contact