Verloskundige en psycholoog

Tot 2011 begeleidde ik als psycholoog kinderen met gedragsproblemen en hun ouders. Wat me het meest fascineerde, waren de verhalen die ik te horen kreeg wanneer ik vroeg hoe de geboorte van het kind was geweest. Het viel me op hoe diep die ervaring in het geheugen is gegrift en hoeveel invloed de start als gezin heeft op het verdere leven samen. Dát proces wilde ik begeleiden, ontdekte ik. Ik deed de opleiding verloskunde, ben in 2014 gestart als verloskundige en sinds 2016 werk ik als caseload verloskundige bij verloskundigenpraktijk Verloskees.

Bevallingsverwerking

Inmiddels combineer ik beide beroepen. Ik heb de opleiding tot EMDR therapeut gedaan (bij de VEN), om vrouwen gericht te kunnen helpen na een ingrijpende ervaring tijdens de zwangerschap, bevalling of kraamtijd. Hierbij gebruik ik ook mijn achtergrond als gezondheidszorgpsycholoog en verloskundige.

En een beetje boerin

Ik ben getrouwd met een boer en moeder van Len (2014), Cas (2016) en Elske (2018). Het boerenleven, de verloskunde en het therapeutisch begeleiden van moeders: voor mij is dat zo’n logische combinatie. Veranderende seizoenen, zaaien en oogsten, het verloop van een zwangerschap en geboorte, het verwerken van die ervaring en de groei die daaruit voortkomt, er zijn zoveel raakvlakken. Het is allemaal natuur. Altijd in beweging, alles met een eigen ontwikkeling en tempo. Ik heb een groot vertrouwen in de wijsheid ervan.

Iets voor jou?

Je bent van harte welkom

Vertel me jouw verhaal en we bekijken samen wat je nodig hebt om je beter te voelen over je bevalling.

Contact